A vékony szálú haj sok nő rémálma: mert ha vékony, nehéz kezelni, nehéz egészségesen tartani, nem formázható, és "csak úgy van". Nos, ezek részben tévhitek, hiszen nem kell egyből kétségbe esni, ha a copfba fogott hajunk átmérője kevesebb, mint 5 cm. Mert ugyanis akkor már vékony szálúnak minősül a hajunk. Íme néhány tipp és tanács, amit megfogadva senkinek nem kell tovább aggódnia.

Az általános vélekedés szerint a természetes szőkék haja eleve vékonyabb, ami ráadásul lelapul a fejre, amiatt aztán jobban és gyorsabban is zsírosodik. De a genetika mellett igenis az életmód is befolyásolhatja, hogy milyen minőségű lesz a hajunk. 

Így ápold a vékony szálú hajat!

A vékony szálú haj ápolása már a mosásnál elkezdődik. A nem megfelelő hajmosás ugyanis ugyanúgy roncsolja a hajunkat, mintha nem megfelelő készítményeket kenünk rá, vagy extrém külső hatásoknak tesszük ki.  Ezért a legfontosabb, hogy sose túl meleg, hanem inkább középlangyos vízzel mossuk meg. Használjunk hajdúsító sampont, amely már egészen a haj szerkezetébe beépülve kifejti hatását.  A haj tövére kerülhet kondicionáló, a végére pedig balzsam, így minden védelmet megadunk a hajunknak. 

Formázás, odafigyeléssel!

A tévhitekkel ellentétben a vékony szálú haj formázását is lehet segíteni különböző termékekkel. Az egyik legjobb, ha hajtővölető használunk, amelyet le se kell mosni, illetve hajhabból is találhatunk hajtőnövelő hatásút. A megfelelő hatás és a károsodás elkerülése miatt fontos, hogy a hajat törölköző szárazon szárítsuk, a hajszárító közepes, vagy inkább hidegebb levegőt fújjon, de az se baj, ha néha - főleg nyáron -  hagyjuk, hogy maguktól megszáradjon. (Hajszárító-kisokos itt>)


Frizurák, ami neked valók!

Az első, amely magától értetődik, a rövid haj. Ez ennél azért nyilván bonyolultabb, mert pl. egy nagyon rövid pixie-t nem ajánlunk a vékony szálú hajhoz. Ha nem vagyunk a rövid haj hívei, akkor a félhosszú haj az, ami igazán előnyös lehet nekünk. Ebben több fazon is a segítségünkre lehet, az egyik legnépszerűbb a bob. A bob frizura rendre előkerül a divatvilágban is, igazi időt álló, de fontos, hogy ha vékony szálú a hajunk, sem a bobnál, se a sima félhosszú, kihelyezett hajnál ne válasszuk a középen elválasztott verziót. 

Ha megvan a forma, akkor a színnel is bátran játszhatunk. A vékony szálú hajnál kifejezetten nem előnyös az egyszínű frizura, de a melir helyett használjunk inkább a balayage technikát, ugyanis ezzel a színátmenettel sokkal dúsabbnak tűnik majd a hajunk. 

Ha viszont még ez sem megfelelő, akkor egyszerűen fond be vagy tűzd fel kontyba, hiszen ez is jól fog állni!

Amit pedig kerülj mindenképp el, azok ezek>>

Ahhoz, hogy a hajunk mindenkor egészséges legyen, ahhoz nem csak kívülről kell ápolni, de igenis belülről. Ha ugyanis a szervezetünk egészséges, akkor a hajunk is az lesz. Természetes vitamintartalma, antioxidáns hatása miatt a Catalase kapszula nem csak a hajunkra, de az egész szervezetünkre pozitívan hat. Próbáld ki minél előbb!